consulta calendar

Diverse - Titanicul va fi reconstruit de chinezi

Citeste si ...

Un magnat australian al mineritului a comandat unui şantier din China o replică a celebrei nave Titanic, asemănătoare în detaliu dar echipată cu tehnologie modernă pentru a preveni o repetare a tragediei originalului, la prima şi unica sa călătorie acum 100 de ani.

Titanicul va fi reconstruit de chinezi

El a spus că lucrările la nava de lux vor începe anul viitor, iar noul Titanic va fi gata să navigheze în 2016.

„Va fi la fel de luxos ca Titanicul original, însă desigur că va încorpora tehnologie modernă de secol 21 şi cele mai recente sisteme de navigaţie şi de siguranţă”, a spus miliardarul.

Noua navă este programată să îşi facă prima călătorie de la Londra la New York pe finalul lui 2016. Costul construcţiei noului vas nu a fost însă dezvăluit, conform purtătorului de cuvânt al lui Palmer.

„Evident că dacă îl găureşti, se va scufunda. Însă va fi conceput să nu se scufunde. Dar dacă eşti superstiţios, nu se ştie ce se va întâmpla.”, a declarat Palmer într-o conferinţă de presă.

Titanicul original, cea mai mare navă din lume la vremea respectivă, s-a scufundat acum fix 100 de ani când a lovit un aisberg pe 15 aprilie, 1912, în primul său voiaj de la Southampton la New York. Peste 1500 de oameni au murit în dezastru, care a captivat imaginaţia populară. Nava fusese etichetată drept „nescufundabilă”.

Magnatul din Queensland deţine un resort de lux pe coasta australiană Sunshine şi intenţionează să construiască o flotă de transatlantice de lux.


ADAUGA COMENTARIU
(Comentariile sunt moderate. Imediat ce sunt aprobate, acestea vor aparea pe site)